+36 1 780 8130info@myrtis.hu

Hírek

Kövesd figyelemmel híreinket!

Divat- és dizájnipari vállalkozások, figyelem!

Kiírták a GINOP-1.2.14-20, Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelésikihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázatot! IFKA minősített szakértőként a Myrtis Creative-ot is bevonhatod a pályázatodba, ha egy megbízható marketing-tanácsadót keresel.

A pályázat a divat és dizájnipari tervező-gyártó mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztését támogatja, a célja a megújulás elősegítése. Ezáltal ezek a vállalkozások sikerrel állhatnak helyt a nemzetközi versenyben is. A kormány 5 és 150 millió forint közötti értékben ad visszatérítendő támogatást a sikeres pályázóknak, amelynek akár a 100%-a előleg formájában is érkezhet.

A pályázatban nem önállóan támogatható tevékenységként lehetőség van „Piacra jutáshoz kapcsolódó marketing tevékenységek és tanácsadás”-ra pályázni, amelynek során a kkv-k IFKA minősített szakértőktől kérhetnek marketingtámogatást. A Myrtis Creative IFKA minősített szakértőnek számít, így örömmel állunk a rendelkezésedre, ha új arculatot, marketingstratégiát és irányelveket keresel! Hiszünk abban, hogy a Te sikered a mi sikerünk.

A pályázat teljes kiírása itt olvasható: https://divatdesignpalyazat.ifka.hu/medias/13/palyazati-felhivas.pdf

IFKA minősített szakértői szolgáltatók lettünk!

A Myrtis Creative elnyerte az IFKA szakértői szolgáltató minősítését a Magyar Multi Program keretein belül. Ismerd meg, milyen előnyökkel járhat ez a Te vállalkozásod számára!

Az IFKA az Iparfejlesztési Közalapítvány jogutódjaként végez közhasznú tevékenységet. Célja a gazdaság fejlődésének ösztönzése a kutatás-fejlesztés, szakképzés, logisztika, környezetvédelem és foglalkoztatás terén. Projektjeivel elősegíti a gazdaság keresleti-kínálati oldala közötti összeköttetést, legyen szó oktatásról, foglalkoztatás-bővítésről, kutatás-fejlesztésről és innovációról, környezetvédelemről vagy logisztikáról.

Programjuk, a Magyar Multi Program célja a szakértői szolgáltatók kiválasztása és minősítése. A programba elismert, többéves szakmai tapasztalattal rendelkező szakértői szolgáltatók jelentkezését várják, akiknek a teljesítményét több szempont figyelembevételével értékelik – számít a piaci tapasztalat, a szakértő munkatársak foglalkoztatása, a transzparencia, a megbízhatóság, a naprakész személet és a dinamikus növekedés. Vállalkozásuk sikerrel végigment a pályázás lépcsőfokain, amelynek eredményeként szakértői szolgáltatóvá váltunk!

Miért jó, hogy szakértői szolgáltatók lettünk?

A KKV Stratégia pilléreihez kapcsolódóan számos olyan GINOP pályázatot írnak ki a kkv-k számára, amelyek egyik feltétele, hogy a pályázó IFKA minősített szakértőkkel működjön együtt. A Myrtis Creative marketing tanácsadás és márkaépítés területén végezhet szakértői tevékenységet. Ha olyan pályázat beadását fontolgatod, amelynek van ilyen jellegű szegmense is, vedd fel velünk a kapcsolatot! Személyre szabott, precíz és körültekintő munkánknak köszönhetően a céged sikerrel teheti meg a következő lépéseket a siker útján.

A blog szerepe a marketingkommunikációban

A blog kifejezésről sokan csak a sminkeléssel vagy kütyükkel foglalkozó, esetleg magánemberek által hobbiból naplószerűen írt tartalomra asszociálnak, pedig ennél sokkal többről van szó! A blog valójában egy nagyon sokoldalú és hasznos külső kommunikációs csatorna, mellyel rengeteg vállalkozás is él.

Vegyük sorra egy blog írásának előnyeit!

blog

Facebook jelenlét vállalkozásunk számára – Hogyan csináljuk jól?

Ami nincs fent Facebookon, az nem is létezik – és ezzel csak egy kicsit túloztunk. Ezt mindannyian tudjuk, épp ezért fontos, hogy vállalkozásunk megfelelően kialakított és menedzselt Facebook oldallal rendelkezzen. Akár egy 5 fős családi vállalkozásról, akár egy több ezer alkalmazottat foglalkoztató multiról van szó, a Facebook szinte kötelező eszköze a külső kommunikációnak. Sokan mégis alábecsülik, mert azt gondolják, hogy egy Facebook profilt bárki képes kezelni – pedig nem mindegy, hogy hogyan tesszük!

Facebook

Hogyan használjuk a LinkedIn-t marketing célokra?

Itthon a közösségi média kifejezést hallva mindenki a Facebookra asszociál, pedig a felmérések alapján megfigyelhető, hogy a felhasználók egyre nagyobb arányban fordulnak más platformok felé is. Magyarországra leginkább az Instagram, valamint a Snapchat tört be – melyek főként a fiatalok körében hódítanak -, de a nyugati országokban jelentős szerepet tölt be a Twitter és a LinkedIn is.

linkedin

Etikus kommunikáció – Mire figyeljünk?

A kommunikáció legfontosabb elemei a hitelesség és az etikus működés, hiszen a bizalmat megtartani és növelni csak így lehet. A reklámoknak – jelen esetben ezalatt minden marketing tevékenységet értünk – van egy mögöttes tartalma is, melyet sokszor a készítők nem vesznek számba, pedig ez okozhatja a legnagyobb károkat.

Alternatív marketing megoldások hatékonysága

Legutóbb a user generated contentről írtunk, melynek ügynökségi szempontból hátránya, hogy kevésbé tudjuk befolyásolni, inkább csak sodródunk az árral és próbálunk mindenre úgy reagálni, hogy előnyünkre váljon. De a kommunikációs világ megváltozásával más alternatív marketing eszközök is létrejöttek, melyeket viszont kifejezetten irányított reklámcélokra is fel lehet használni.

A gerillamarketing nem új keletű eszköz, inkább csak a konkrét módszerei fejlődnek. Összességében a gerillamarketing lényege olyan alacsony költségvetésű, kreatív reklámcélú akció létrehozása, mely figyelemfelkeltő, esetenként meghökkentő vagy megmosolyogtató. Hatékonysága éppen az ötletességében rejlik, mely egyrészt magával ragadja a fogyasztót, másrészt arra ösztönzi, hogy másokkal is megossza az élményt.

User generated content, mint a márkakommunikáció eleme

Mondanunk sem kell, hogy a kommunikációs iparág mennyire megváltozott az elmúlt 15 évben, hiszen ez már szinte klisé. A változás egyik fő elindítója az információ terjedésének óriási mértékű felgyorsulása, mely teljes mértékben átrendezte az erőviszonyokat.

A közösségi média oda-vissza kommunikációt és azonnali visszacsatolási lehetőséget tesz lehetővé: így született meg a user generated content (UGC) fogalma is.

Instagram, Snapchat és a többiek: A Story-háború

Korábban írtunk már az Instagram és Snapchat között kialakult vetélkedésről, amit az Instagram egyre jobban próbál kiélezni, közben pedig újabb szereplők is csatlakoztak a felhasználókért folyó harchoz. Az elmúlt hetekben ráadásul számos új funkcióval próbálnak az alkalmazások felülkerekedni egymáson – nézzük, hogy áll most a „háború”!

Instagram

A zene az kell! Vagy nem?

Nálunk az irodában a mindennapi munka zene mellett zajlik, kollégáink nagy örömére – legalábbis, eddig senki nem panaszkodott. 😉 Az egyhangúság elkerülése céljából különböző online rádiókat, illetve lejátszási listákat szoktunk hallgatni, és természetesen a hozzáférés szabad, bárki kedve szerint válthat.

Zene